Een droom die waarheid werd

Lees over de geschiedenis van Cryos, en maak kennis met onze visie, missie en warden…. kortom, leer ons en onze achtergrond kennen.

Ole Schou, founder of Cryos"Ik weet niet waarom ik deze droom had in 1981. Maar om de een of andere reden werd ik wakker met het gevoel dat ik alles moest weten over ingevroren sperma. Het werd zo’n beetje een obsessie en ik las zowat elk boek en verslag dat ooit over het onderwerp werd geschreven. Zonder het te beseffen groeide ik plotseling uit tot één van de meest vooraanstaande experts in het onderwerp zonder zelfs een academicus te zijn in de natuurwetenschappen. 

Gelukkig kon ik mijn kennis over ingevroren sperma combineren met een universiteitsdiploma in bedrijfskunde & administratie en geleidelijk een succesvolle commerciële onderneming opstarten. Door gebruik te maken van mijn kennis over het proces van het invriezen en het bewaren van menselijk sperma begon ik samen te werken met artsen en klinieken die zeer tevreden waren met mijn werk en product. De zaken liepen goed en in eerste instantie deden mijn kantoor en laboratorium enkel dienst als opslag voor ingevroren sperma. In 1990 werd het donor-programma opgericht en de internationale vraag steeg snel."

Bij Cryos International - Denemarken zijn we niet alleen trots dat we ‘s werelds grootste spermabank zijn, maar we zijn ook trots dat we de grootste selectie aan donoren en gratis toegang tot online zoeken naar donoren hebben. We hebben meer dan 800 anonieme & niet-anonieme donoren en bovendien beschikken we over het hoogste aantal geregistreerde zwangerschappen in de wereld.

Cryos levert wereldwijd aan meer dan 100 landen. Ons internationaal succes kan echter niet alleen worden toegeschreven aan onze geavanceerde onderzoek en ontwikkeling. Uiteindelijk gaat het allemaal over mensen; de mensen die werken bij Cryos, onze geweldige donoren en bovenal alle mensen die vertrouwen hebben gesteld in ons en die nu – door ons werk – de trotse ouders van gelukkige, gezonde kinderen zijn.

In 2017 viert Cryos met trots haar 30-jarige jubileum. Er zijn 30 jaar aan onderzoek en nationale en internationale ontwikkeling verstreken. De 'vreemde droom over bevroren zaad', die uitgroeide tot een visie waarin ongewenst kinderloze mensen worden geholpen hun droom te verwezenlijken, is nog steeds de drijvende kracht achter het bedrijf. Als 's werelds grootste spermabank en internationale sperma- en eicelbank in de VS is het nog steeds onze missie om sperma en eicellen van hoge kwaliteit te leveren van geselecteerde en gescreende donoren van elke etniciteit en elk fenotype.