Zo bestelt u donorsperma

Het kan overweldigend lijken om de juiste donor te vinden en donorsperma te bestellen, totdat u bekend bent met de functies en filters die er zijn. We hebben deze gids gemaakt om u te helpen bij de navigatie door Zoeken naar donor.

Een van de eerste stappen op weg naar het bestellen van donorsperma is rondkijken op Zoeken naar donor. U vindt er meer dan 1000 donors met verschillende etniciteiten en achtergronden om uit te kiezen. Overleg voordat u uw bestelling plaatst altijd met uw kliniek over uw behandeling en om meer informatie te krijgen over welke soort donorsperma u moet bestellen (IUI/ICI, motiliteit en norm).

icon

Stap 1: Maak een privéaccount aan

Ga naar Zoeken naar donor en kies een gebruikersnaam en wachtwoord.

  • Houd er rekening mee dat uw gebruikersnaam 8-20 tekens moet bevatten uit de volgende reeksen: a-z, A-Z, 0-9, and _- . @
  • Het wachtwoord moet uit minimaal 10 tekens bestaan, inclusief minimaal één kleine letter, één hoofdletter, één cijfer en één speciaal teken zoals (-!:/=)

Wanneer u uw account heeft aangemaakt, ontvangt u een bevestiging per e-mail. Nadat u op de link in deze e-mail heeft geklikt, kunt u zich aanmelden om toegang te krijgen tot Zoeken naar donor.

Stap 2: De juiste norm selecteren

De volgende stap is het kiezen van de juiste Norm. Cryos heeft een licentie in overeenstemming met de EU-weefselrichtlijn en kan donorsperma leveren in alle landen binnen de EU, maar kan ook exporteren buiten de EU. Omdat de wetgeving in de landen kan verschillen, is het van groot belang om de juiste norm te kiezen voor uw vruchtbaarheidsbehandeling Lees hier meer over normen.

icon
icon

Stap 3: Selecteer land van verblijf en van behandeling

Wanneer u uw wijze van behandeling heeft geselecteerd, is de volgende stap het filteren van uw zoekopdracht om het aantal donors te verkleinen. Eerst moet u 'Land van verblijf' en 'Land van behandeling' selecteren. Dit is van belang omdat op die manier donors eruit worden gefilterd die het zwangerschapsquotum in uw land hebben bereikt.

Stap 4: ICI, IUI en motiliteit

De meeste van onze donors hebben zowel ICI- als IUI-rietjes met verschillende motiliteit, daarom raden we af om uzelf te beperken door te zoeken op het type rietje en motiliteit. Op elk donorprofiel kunt u het type rietje en de motiliteit zien die de donor beschikbaar heeft.

icon
icon

Stap 5: Filteren op persoonlijke voorkeuren

Nu kunt u uw zoekopdracht nog verder toespitsen. U kunt uw persoonlijke voorkeuren selecteren en de zoekopdracht filteren op uiterlijk en profieltype. Als u nog niet heeft besloten welke profieltype u wilt of als u meer advies nodig heeft bij het kiezen van uw spermadonor, klikt u hier.

Stap 6: Uw favoriete spermadonor vinden

Wanneer u uw zoekopdracht heeft toegespitst met de beschikbare filters zoals genoemd in de eerste 6 stappen, kunt u meer lezen over iedere donor en de voorraad, prijzen, motiliteit en screening van de donor bekijken. Als u op de kleine pictogrammen klikt van de uitgebreide profielen, krijgt u donorinformatie zoals een test van de emotionele intelligentie, kinderfoto's, een stemopname en de indruk van het Cryos-personeel.

Als u meer te weten komt over de donors, kunt u uw favoriete donors markeren en opslaan met het selectievakje 'Toevoegen aan favorieten'.

icon
icon

Stap 7: Toevoegen aan mandje en reserveren

Wanneer u de perfecte donor heeft gekozen voor uw toekomstige gezin, is de laatste stap het bestellen van spermarietjes.

Als u op de donor van uw keuze klikt, wordt onder aan de pagina een overzicht weergegeven. Daar ziet u de beschikbare rietjes. Gebruik de tekens +/- om het aantal rietjes op te geven in de kolom 'Koop'. U kunt ook rietjes reserveren als u een reservering wilt maken voor later gebruik.

Stap 8: Donorsperma kopen

Nadat u het aantal gewenste rietjes heeft toegevoegd, klikt u op 'Toevoegen aan mand'. In een pop-upvenster wordt bevestigd dat uw selectie rietjes aan het mandje is toegevoegd. De quotareservering ((alleen indien van toepassing in uw land van behandeling) wordt automatisch aan uw mandje toegevoegd om te zorgen dat het quotum van de donor niet wordt bereikt.

Klik op 'Naar de kassa' als u klaar bent om te kopen.

icon
icon

Stap 9: Afrekenen

Geef uw naam, adres, telefoonnummer enz. op. Voer vervolgens de naam van de kliniek of de verwijzingscode in bij 'Verwijzende professionele zorgverlener'. Vervolgens voert u de verzenddatum vanaf Cryos in en kiest u de bezorgingsmethode zoals overeengekomen met uw kliniek.

Lees hier verder over de verzenddatum en -methode.

Wanneer u uw aankoop heeft bevestigd, ontvangt u per e-mail een bevestiging van Cryos met daarin uw ordernummer.

Vragen over de betaalmethode? Ga naar prijzen en betaling.

Als u zwanger wordt

Als u, zoals gehoopt, zwanger wordt, moet u niet vergeten om de zwangerschap te melden. Wij raden u aan om uw zwangerschap te melden na het eerste trimester en voor de geboorte van uw kind. Lees hier meer over het melden van uw zwangerschap in onze veelgestelde vragen sectie.

Als u niet zwanger wordt

In het geval dat u een quotareservering heeft en geen zwangerschap heeft bereikt, kunt u een terugbetaling voor de quotareservering krijgen. We raden aan om uw quotareservering te houden als u de behandeling wilt voortzetten met dezelfde donor.