Spermadonorprofielen: basis of uitgebreid

Wanneer u uw spermadonor kiest, moet u besluiten of u een donor kiest met een basisprofiel of een uitgebreid profiel.

Spermadonors van Cryos hebben ofwel een basisprofiel ofwel een uitgebreid profiel. Een donor kan maar een van beide hebben. Het is aan u of u een donorprofiel met weinig informatie wilt of juist een uitgebreide persoonlijke beschrijving van de donor.

Spermadonorprofielen: basis of uitgebreid

Een basisspermadonorprofiel

Spermadonors met een basisprofiel worden geregistreerd met een nummer zoals 456, 8756 of 11250.

In deze profielen krijgt u van de donor alleen informatie over ras, etniciteit, kleur ogen, haarkleur, lengte, gewicht, bloedgroep en opleiding/beroep.

Spermadonors met een basisprofiel kunnen, net als donors met een uitgebreid profiel, anoniem of niet-anoniem zijn.

Waarom kiezen voor een donor met een basisprofiel?

Sommige mensen willen alleen essentiële informatie hebben zoals de kleur ogen en de bloedgroep, en hebben niet de behoefte om meer persoonlijke informatie van hun spermadonor te krijgen. Als u zo min mogelijk over uw spermadonor wilt weten, kiest u een spermadonor met een basisprofiel.

Een uitgebreid spermadonorprofiel

Spermadonors met een uitgebreid profiel worden geregistreerd met een fictieve naam (ook wel alias genoemd) zoals ERIK, GILES of ARAM. Dat is niet de echte naam van de donor.

Het uitgebreide donorprofiel bevat dezelfde informatie als het basisprofiel, maar ook 5-6 aanvullende documenten met persoonlijke informatie over de donor.  

Het uitgebreide profiel bevat informatie over zijn opleiding, gezinssituatie, persoonlijkheid, hobby's en interesses. Daarnaast kunnen de profielen extra’s hebben zoals kinderfoto’s van de donor, een EQ-profiel van de emotionele intelligente, een handgeschreven boodschap en een stemopname. Sommige niet-anonieme donors met een uitgebreid profiel hebben ook foto's van zichzelf als volwassene geleverd. Deze foto's zijn toegankelijk na betaling.

Spermadonors met een uitgebreid profiel kunnen, net als donors met een basisprofiel, anoniem of niet-anoniem zijn.

Bekijk een voorbeeld van een uitgebreid spermadonorprofiel

Uitgebreid donorprofiel, Kinderfoto en Profiel van emotionele intelligente:

Uitgebreid spermadonorprofiel
Kinderfoto van een spermadonor
Profiel van emotionele intelligente

 

Waarom kiezen voor een donor met een uitgebreid profiel?

Het uitgebreid profiel kan u een idee geven van wat voor persoon de donor is. Het profiel heeft een foto van de donor als kind, dat kan u helpen om een donor te vinden die op u of uw partner als kind lijkt.

Door een uitgebreid spermadonorprofiel te kiezen, krijgt u de mogelijkheid om uw kind meer te vertellen wanneer het gaat over zijn/haar genetische afkomst.