Kunstmatige inseminatie, MOT en vruchtbaarheidsbehandelingen

Wat is het verwachte zwangerschapspercentage met gebruik van donorsperma?

Het accumulatieve zwangerschapspercentage moet ongeveer 10-40% zijn na de eerste behandeling en ongeveer 15-60% na de tweede behandelingscyclus, enz., met ene totaal van ongeveer 50-70% na zes behandelingscycli en ongeveer 60-80% na 12 behandelingscycli. Maar het zwangerschapspercentage verschilt van kliniek tot kliniek en wordt beïnvloed door het type patiënten (vooral leeftijd) en behandelingsmethoden. Een kliniek van de Deense Universiteit meldde een gemiddeld zwangerschapspercentage van 22.3% voor 1131 cycli (een ontwikkeling van 12.9% in 1990 tot 34.6%).

Leveren jullie aan particuliere cliënten?

Cryos International Denmark is een spermabank die valt onder de Deense wetgeving en mag per 1 juli 2018 niet meer leveren aan anderen dan goedgekeurde weefselcentra, vruchtbaarheidsklinieken, ziekenhuisafdelingen en geautoriseerde professionele zorgverleners. 

Wat betekent MOT?

MOT is een afkorting voor motiliteit en betekent de beweeglijkheid van sperma. Een MOT20 betekent dat er volgens de WHO-norm na het ontdooien een minimum van 20 miljoen motiele spermatozoön per ml in het monster zitten.

Wij werken met de volgende kwaliteiten:

  • Intra-cervicale inseminatie of ongezuiverd sperma: 
    ICI-MOT5, ICI-MOT10, ICI-MOT20, ICI-MOT30, ICI-MOT40 en ICI-MOT50

  • Intra-uteriene inseminatie of geprepareerd/gezuiverd sperma:
    IUI-MOT5, IUI-MOT10, IUI-MOT20, IUI-MOT30, IUI-MOT40 en IUI-MOT50

Wat is ICI (vaginale/cervicale inseminatie)?

Intra-cervicale inseminatie (ICI) is een vaginale inseminatie, waar het sperma in de ingang van het cervicale kanaal wordt geïnsemineerd.

ICI wordt uitgevoerd met ruw (ongezuiverd) sperma met haar content van seminaal plasma, prostaat uitscheiding, enz. Ruwe sperma is niet steriel en vanwege de content van prostaglandinen mag het niet worden gebruikt voor intra-uteriene inseminatie (IUI).

Het zwangerschapspercentage voor ICI varieert van 20-25% bij de eerste behandeling van jonge, gezonde vrouwen tot minder dan 5% voor oudere vrouwen. Wanneer na 3-6 behandelingscycli geen zwangerschap wordt bereikt, dan adviseren we een meer geavanceerde behandeling zoals IUI of IvF (in-vitro-bevruchting).

Als ongezuiverd sperma voor ICI van uw favoriete donor niet beschikbaar is, dan kan in plaats daarvan IUI-gereed sperma worden gebruikt.

Wat is IUI (een intra-uteriene inseminatie)?

Intra-uteriene inseminatie (IUI) is een inseminatie waar het sperma rechtstreeks in de baarmoederholte wordt geïnsemineerd. Dit wordt in een kliniek of ziekenhuis gedaan. Wetenschappelijke studies hebben een drie tot vier keer hoger zwangerschapspercentage via IUI aangetoond vergeleken met vaginale/cervicale inseminatie (ICI).

Voordat IUI echter kan worden uitgevoerd, moet het sperma worden voorbereid door middel van swim-up of centrifugeren in een dichtheidsgradiënt om prostaglandinen (van de prostaat) en bacteriën uit het sperma te verwijderen. ICI-rietjes moeten altijd worden voorbereid. Als dit niet wordt gedaan, dan reageert de patiënt mogelijk negatief of krijgt hevige krampen.

Cryos biedt IUI-gereed sperma dat voorbereid is en klaar voor gebruik bij IUI-behandeling.