Anonimiteit spermadonors en toekomstig contact

Kan ik in de toekomst in contact treden met donors?

Soms nemen donorkinderen, ouders of donors contact met ons op om met elkaar in contact te kunnen treden. Dit klinkt misschien positief, maar wij hebben verplichtingen tegenover de donors alsmede de toekomstige ouders. 

Klanten en donors hebben een overeenkomst ondertekend om nooit te proberen in contact te treden met de andere partij. Maar uiteraard hebben we geen overeenkomst met de kinderen en kunnen hun gedrag niet beïnvloeden.

De identiteit van de anonieme donors zal voor altijd vertrouwelijk zijn.

De identiteit van niet-anonieme donors wordt geheim gehouden totdat het kind 18 jaar oud wordt. Als het kind op dat moment in contact wil treden met de donor, dan verstrekken wij aan het kind de naam, het persoonlijke sociaal verzekeringsnummer (of ander identiteitsnummer) en het laatst bekende adres van de donor.  De donors hebben toestemming gegeven om de kinderen te ontmoeten, echter Cryos draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid De kinderen hebben het nummer/de naam van de donor nodig om de informatie op te vragen.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw kind in contact kan treden met de donor, dan moet u kiezen voor een niet-anonieme donor.

Hoe kan mijn kind contact krijgen met de donor?

Als u uw zwangerschap op uw profiel hebt geregistreerd, dan kunt u een pdf-bestand downloaden met de naam "Donorkindcertificaat"(DKC).

Vervolgens kunt u de naam en geboortedatum van uw kind toevoegen.

Op 18-jarige leeftijd kan het kind contact opnemen met Cryos en het DKC presenteren voor meer informatie over de donor: naam, adres en het nummer van het identiteitsbewijs.