Levering en voorwaarden

Donorsperma wordt verzonden naar alle bestemmingen over de hele wereld. De verzendingen worden in een droogijsbox of in een stikstoftank getransporteerd. Donorsperma kan ook persoonlijk worden afgehaald bij Cryos door een geautoriseerde professionele zorgverlener.

Droogijs (CO2)

Ook koolstofdioxide genoemd (-79°C). De spermarietjes worden in een geïsoleerde droogijsbox geplaatst. Droogijs gaat ongeveer 2-3 dagen mee alvorens te ontdooien, afhankelijk van de temperatuur van de omgeving. We raden u daarom aan om alleen verzendingen met droogijs te gebruiken van maandag tot woensdag, om er zeker van te zijn dat de verzending voor het weekend op de bestemming is.
Tegen meerkosten kunt u extra droogijs bestellen zodat de box ongeveer 4-5 dagen meegaat, afhankelijk van de temperatuur van de omgeving.
Na de levering is het belangrijk dat de spermarietjes voortdurend in contact blijven met het droogijs tot de ontdooiing/het gebruik. Hou er rekening mee dat droogijsverzendingen enkel kunnen worden gebruikt voor bepaalde Europese landen - bekijk de lijst hier.
De droogijsbox kan niet worden geretourneerd.

Stikstof LN2

Ook vloeibare stikstof genoemd (-196°C). De spermarietjes worden in een pot gestopt die in een stikstoftank staat, die daarna in een transportdoos wordt geplaatst. Een stikstoftank houdt spermarietjes gedurende zeven dagen bevroren. Tegen meerkosten kunt u een grote stikstoftank bestellen die spermarietjes gedurende 12 dagen bevroren houdt. Geef bij het bestellen in het tekstveld aan of u een grote stikstoftank wenst. We behouden ons het recht voor dat er grote stikstoftanks beschikbaar zijn op de datum van verzending.
Donorsperma moet bewaard worden in een stikstoftank tot het gebruik ervan of overgeplaatst worden in een andere stikstoftank in een kliniek.

Leveringsdeadlines

U kiest de verzendingsdatum wanneer u online bestelt. De vroegste verzenddatum is echter 2 werkdagen nadat uw online bestelling is geplaatst. Houd rekening met de volgende transporttijden. Spoedbestellingen kunnen - tegen meerkosten - worden verzonden op dezelfde dag dat de bestelling wordt ontvangen. De deadline voor de ontvangst van spoedbestellingen is 12:00 (CET) van de dag van verzending.

Leveringstijden

Uw bestelling wordt afgeleverd door een koeriersbedrijf. De tijden in de lijst hieronder gelden bij normale omstandigheden. De leveringstijd kan verschillen afhankelijk van de bestemming en andere omstandigheden.

  • EU-landen: 1-2 weekdagen (maandag tot vrijdag)
  • Rest van de wereld: 1-5 weekdagen (maandag tot vrijdag)

Voor sommige bestemmingen buiten de EU, kunnen douaneprocedures de levering vertragen.

Moet ik aanwezig zijn om de levering in ontvangst te nemen? 

Ja, iemand moet aanwezig zijn om voor de aflevering te tekenen. Als er niemand aanwezig is om het pakket te ontvangen zal de koerier het pakket mee terug nemen naar het magazijn, er wordt dan een nota achtergelaten met nadere informatie voor  een alternatieve ophaallocatie.

Leveringsprijzen

Bekijk onze leveringsprijzenlijst hier.

Documenten die de verzendingen van donorsperma vergezellen:

  • Factuur
  • Paklijst
  • Een “Summary of Records” waarop testresultaten en Standaard vrijgave informatie vermeld staan
  • Veiligheidswaarschuwing voor het hanteren van droogijs (CO2) en vloeibare stikstof (LN2)
  • Instructies voor het retourneren van de stikstoftank (alleen voor LN2 leveringen)
  • Verzendingslabel voor het retourneren van de stikstoftank (alleen voor LN2 leveringen)

De stifstoftank terugsturen

Samen met uw verzending zult u richtlijnen ontvangen over hoe u de stikstoftank terugstuurt, een retourlabel en het telefoonnummer van onze koerier, die u moet contacteren om het ophalen van de tank te regelen. De tank moet aan Cryos worden teruggestuurd binnen zeven dagen na levering. Doet u dit niet, dan zal Cryos een huurprijs voor de tank van 100 euro excl. btw in rekening brengen per begonnen week, zie onze algemene voorwaarden.

Een stikstoftank retourneren

Voor het retourneren van een stikstoftank plant u eenvoudig een afspraak met de koeriersdienst voor pick-up.

Plan een afspraak voor pick-up via onze website www.cryosreturn.com, direct op de website van de koeriersdienst of door de koeriersdienst te bellen. In de transportdoos vindt u een enveloppe met een voorgedrukt retourlabel en een bijsluiter met instructies voor het retourneren van de tank. Andere gegevens die door de koeriersdienst worden vereist, zoals bijvoorbeeld het gewicht, staan ook vermeld op het retourlabel. De retourkosten zijn inbegrepen in de verzendprijs.

We verzoeken u vriendelijk om één van de bovengenoemde procedures te gebruiken. Het kiezen van een alternatieve verzendoptie kan resulteren in verlies van de tank en een potentiële schadevergoeding van EUR 1000.

Bij vragen over het correct retourneren van de tank neemt u contact op met onze klantenservice voor advies.

Zijn er extra kosten voor het retourneren van de tank? 
Nee - als u het retourlabel gebruikt dat in de transportdoos is ingesloten, dan zijn de retourkosten inbegrepen in de verzendprijs.

Leveringsvoorwaarden

DAP (Delivered At Place) in overeenstemming met Incoterms 2010. Dit betekent van deur tot deur, maar zonder formaliteiten van de lokale douane, zoals douane-inklaring, inklaring van invoer, douanerechten, belastingen, enz. Er zijn geen douaneformaliteiten voor verzendingen binnen de EU. Lees ook onze algemene voorwaarden.

Wij zijn er voor u

Bij Cryos willen we u steunen en helpen op uw weg naar het ouderschap. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt of meer informatie wilt. Wij spreken Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees en Hebreeuws.