Donorsperma reserveren voor later gebruik

Zal ik onmiddellijk reserveren of nog durven wachten? Wanneer u uw favoriete spermadonor heeft gevonden, moet u ervoor zorgen dat de spermadonor niet uitverkocht raakt voordat u uw bestelling hebt geplaatst en aan de behandeling bent begonnen. Wij adviseren u om ook na te denken over het reserveren van rietjes voor meer kinderen van dezelfde spermadonor.

 • Loop niet het risico dat uw favoriete spermadonor uitverkocht raakt
 • Loop niet het risico om van spermadonor te moeten wisselen in het midden van de behandeling
 • Zorg voor genetische broers of zussen
 • Cryos garandeert terugkoop van eerder door u gekocht sperma (75% terugbetaling)

Voor het starten van de behandeling

Wanneer u uw favoriete spermadonor hebt gevonden, moet u onmiddellijk een reservering maken. Riskeer niet dat uw spermadonor uitverkocht is wanneer u behandeling op een latere datum verlangt. Bijna dagelijks horen we van klanten die geschokt zijn omdat hun donor van de donorlijst is verdwenen.

En riskeer niet dat uw spermadonor uitverkocht is zodat u in het midden van uw behandeling van spermadonor moet veranderen. Gemiddeld duurt het 5 tot 6 cyclusbehandelingen om zwanger te raken. Als u eenmaal uw favoriete spermadonor hebt gekozen en u er zeker van wilt zijn dat u genoeg sperma hebt van dezelfde spermadonor voor de gehele behandeling, maak voor het begin van uw behandeling een reservering.

Vergeet ook niet om te controleren dat het zwangerschapsquotum voor uw donor niet is bereikt. Meer informatie over Quotumreserveringen.

Na de bevalling

Voor ouders die van een kind zijn bevallen via onze spermadonoren en die de mogelijkheid willen verzekeren om genetische broers of zussen te krijgen in de toekomst, is het zelfs nog belangrijker om donorsperma te reserveren. Als u dezelfde spermadonor wilt gebruiken, moet u zo snel mogelijk voldoende rietjes reserveren. Wacht niet tot de behandeling start of tot u het donorsperma op een gegeven punt in de toekomst nodig heeft. Als u geen reservering maakt, loopt u het risico dat het sperma van de spermadonor is uitverkocht. De voordelen van het gebruik van dezelfde donor voor toekomstige zwangerschappen liggen voor de hand:

 • De kinderen zullen 100% genetisch aan elkaar verwant zijn en daarom de beste kans hebben op dezelfde kenmerken.
 • Niet alle spermadonoren en ontvangers zijn een biologische match. Als u een positief resultaat heeft geboekt door middel van de geselecteerde spermadonor, is er veel kans dat u ook een positief resultaat zult boeken in de toekomst.
 • U weet wat u kunt verwachten.
 • De kinderen zullen elkaar als referentie hebben voor hun persoonlijke identiteit.

Wacht niet langer - reserveer uw donorsperma nu online!

Om ervoor te zorgen dat de spermadonor van uw keuze niet uitverkocht raakt en dat u over voldoende rietjes beschikt, raden we u aan sperma te reserveren wanneer u voor het eerst donorsperma bestelt In plaats van donorsperma te bestellen voor levering, geeft u gewoon het aantal rietjes aan onder 'Reservering'.

Wat als de spermadonor is uitverkocht?

Als de spermadonor waarmee u eerder een zwangerschap hebt geregistreerd uitverkocht is, dan kunt u op een wachtlijst worden geregistreerd - uitsluitend voor broers en zussen. We nemen contact met u op als in afzienbare tijd sperma uit quarantaine wordt vrijgegeven of als anderen die een reservering hebben gemaakt hun reservering annuleren.

Hoeveel sperma kan ik het beste reserveren?

Dit hangt af van uw persoonlijke situatie. Maar hoe meer donorsperma u bestelt, hoe veiliger. Neem contact op met Cryos of uw kliniek (indien van toepassing) om uw behoeften te bespreken.
Gemiddeld moet u rekenen op 5-6 cyclusbehandelingen per zwangerschap voor behandelingen in een kliniek. Het gemiddelde zwangerschapspercentage ligt tussen de 10% en 40% per cyclusbehandeling, afhankelijk van de leeftijd en de toestand van de patiënt, de ervaring van de kliniek, hormoonstimulatie, timing, de methode van spermabereiding, de spermakwaliteit, de inseminatiemethode, enz. Over het geheel genomen worden 50% tot 60% van een niet-geselecteerde groep vrouwen zwanger na een behandeling van zes maanden en ongeveer 80% na een behandeling van 12 maanden.

Onthoud dat onze aanbevelingen gebaseerd zijn op het gemiddelde rietjesverbruik per zwangerschap. Als u meer zekerheid wilt, moet u meer reserveren of als u bijvoorbeeld drie kinderen wilt, moet u drie keer zoveel sperma reserveren.

Redenen om minder donorsperma te reserveren

 • Als u denkt dat u gemakkelijk zwanger raakt.
 • Als u een IVF-behandeling ondergaat (In Vitro Fertilisatie)
 • Als u jonger bent dan 35.
 • Als u voor minder behandelingen heeft gekozen, bv. drie cyclusbehandelingen. Jarenlang blijven doorgaan met behandelingen kan duur en traumatisch zijn.

Redenen om meer donorsperma te reserveren

 • Als u denkt dat u moeilijk zwanger raakt.
 • Als u wordt behandeld via vaginale/cervicale inseminatie.
 • Als u ouder bent dan 35.
 • Als u meer behandelingen wilt dan gemiddeld.
 • Als u gewoon meer zekerheid wilt. Hoe meer rietjes, hoe meer zekerheid.

Uw reserveringsdepot

U kunt de inhoud van uw reserveringsdepot altijd beheren.
U kunt online meer rietjes toevoegen, rietjes er uithalen voor levering en rietjes annuleren wanneer u er geen meer nodig heeft.

Vond u de antwoorden op uw vragen?

Zo niet, neem dan contact op met ons en we zullen ons uiterste best doen om u te helpen. De klantendienst van Cryos communiceert in de volgende talen: Scandinavisch, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans - Nederlands via onze vertegenwoordiger.